Una ‘app’ de rutes històriques autoguiades, una exposició i un concert inicien les Jornades Europees de Patrimoni a Catalunya
Cervera donarà el tret de sortida a les Jornades Europees de Patrimoni a Catalunya amb una ‘app’ de rutes històriques autoguiades, una exposició i un concert. ‘A peu de Museu’, que s’estrena divendres 11 d’octubre, és un aplicatiu que permet als visitants recórrer una ruta per la Cervera medieval, la jueva i la barroca amb el mòbil com a guia.
La Cervera Barroca centra les activitats del dissabte dia 12 amb la inauguració de l’exposició ‘Artesans del Barroc. Cervera i l’art del seu temps’ i el 4t Diàleg amb el Patrimoni de Cervera 2019, un concert de música barroca i electrònica al Paranimf de la Universitat, ‘Trou de Ver’.

Jornades de Patrimoni
Les Jornades, que tenen lloc arreu de Catalunya (11, 12 i 13 d’octubre), es vincularan des d’aquest any a Cervera Capital de la Cultura Catalana. A Cervera inclouen tres activitats, que formen part també de la programació de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019.

‘A peu de Museu’
‘A Peu de Museu’ és una invitació a recórrer els carrers de Cervera des d’un nou punt de vista. La tecnologia del mòbil ens permetrà entrar en històries úniques i personals de la mà de tres dones que representen tres moments crucials de la història de Cervera. Aquestes rutes, previstes per a tots els públics i gratuïtes, resseguiran diferents punts singulars de la ciutat mitjançant uns codis QR, que donaran accés a diferents continguts audiovisuals en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès. Les audioguies dels tres personatges femenins documentats als segles XIV, XV i XVIII permetran descobrir el passat medieval, jueu i barroc que s’amaga entre els murs de la ciutat actual. 

Exposició ‘Artesans del barroc. Cervera i l’art del seu temps’
El segon bloc del cap de setmana és ‘La Cervera Barroca’, on s’emmarquen dues activitats: l’exposició ‘Artesans del Barroc. Cervera i l’art del seu temps’ i el concert de música barroca i electrònica ‘Trou de Ver’, que és el 4t Diàleg amb el Patrimoni de la programació de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019. 

La mostra ‘Artesans del Barroc. Cervera i l’art del seu temps’ s’inaugurarà el dissabte 12 d’octubre a les 12.00 hores, podrà visitar-se fins el 12 d’abril de 2020 i situa Cervera com un dels epicentres de la Catalunya Barroca. L’exposició pretén ser un primer pas en la consolidació de Cervera i del museu de la ciutat com a marca i exponent rellevant d’un projecte de valorització i difusió de la Catalunya Barroca.

Diàleg amb el Patrimoni: ‘Trou de ver’. Música Barroca i electrònica al Paranimf de la Universitat de Cervera
Trou de Ver (literalment ‘forat de cuc’) és el 4t Diàleg amb el Patrimoni de Cervera 2019. Literalment és un concepte de la física que planteja la possibilitat de connectar, mitjançant una drecera, dos punts de l’espai-temps. Partint d’aquesta hipòtesi, també coneguda com a “pont Einstein-Rosen”, els artistes Pere Jou i Aurora Bauzà (que han fet estrenes recents a l’Off Liceu, a la Biennale Danza de Venècia, al Festival Santarcangelo i a Matera Capital de la Cultura Europea 2019) ens proposen un viatge sense solució de continuïtat entre els inicis del Barroc i el moment present. Dit en altres paraules: ¿què passaria si la música del segle XVII es trobés amb els recursos electrònics del segle XXI?

 
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació al següent link: Més informació
Configuració