Gran Teatre de la Passió
21 de desembre
20 h
-
 
       
 


#Bachendansa és un espectacle multidisciplinari, de producció pròpia, creat i produït al territori, que imbrica música, dansa i vídeo. Alhora és un espectacle que estableix un diàleg artístic entre el passat i el present, entre la música barroca i la dansa contemporània.

Hi participa la Jove Companyia de l’Escola de Dansa Montse Esteve de Guissona (Ed+) i l’Orquestra de Cambra de la Catalunya Interior (OCCI), amb seu a Cervera; sota la direcció artística i coreogràfica de Montse Esteve i la direcció musical de Jordi Castellà.

A nivell musical, #Bachendansa es basa en els concerts de Brandenburg núm. 3 i 5 de J. S. Bach. Aquests concerts, que Bach va escriure per encàrrec de Christian Ludwig, representen una obra cabdal de la història de la música. Són també uns concerts típics de l’estil barroc on s’utilitzen una diversitat de combinacions instrumentals dins del format de Concerto grosso. Els concerts núm. 3 i 5 contenen alguns aspectes francament experimentals, com són la supressió del contrast entre un petit grup de solistes i un major grup de cordes acompanyant (Concert núm. 3) i el tractament virtuós del clavicèmbal (Concert núm. 5).

Per Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019, aquest espectacle reforça bona part de les línies conceptuals, estratègiques i motors que es marquen com a vertebradores de la programació: territori, producció pròpia, multidisciplinarietat, diàleg contemporani, transmissió i nous públics.

Precisament amb aquesta idea de ser, fer, entendre i creure en el territori, l’espectacle s’estrena a Guissona, al juliol, i es duu a terme a Sant Guim de Freixenet, a l’agost.

Com a acte de cloenda, #Bachendansa incorpora elements singulars d’alguns esdeveniments realitzats durant l’any. Ho fa a través d’una obra audiovisual, enregistrada i dirigida per Marc Castellà i amb guió d’Alba Granell, on hi conflueixen el territori, la tradició i la cultura. D’aquesta manera, l’espectador podrà reviure i rememorar, des d’un punt de vista poètic, visual i simbòlic, aquest any cultural que deixem enrere.