BIBLIOTECA DE LA UNIVERSITAT
18 i 20 H (9 DE MARÇ)
13 H (10 DE MARÇ)
9 i 10 DE MARÇ
5 €
Venda d'entrades del 25 de febrer al 8 de març a les taquilles del Gran Teatre de la Passió de Cervera, cada dia de 19 a 21h.
   
                  
 
 
En una d’aquestes èpoques com la que ens ocupa, en les que les dones estaven relegades al silenci i se'ls impedia fins i tot interpretar els papers femenins a la passió, la visió femenina s’imposa amb força: li correspon escenificar el que es podria anomenar un contratext, on la forma d’entendre la situació és molt superior èticament i moral a la resta de personatges masculins. 
Si prescindim del fet prou significatiu que els papers femenins els interpretaven joves novicis, a la Passió Medieval les dones són les que duen els missatges més contundents. Mentre el repartiment masculí es concentra en fer matar un innocent, elles, com si es tractés d’un desplaçament dimensional, diuen les paraules de la lògica, la moral i els sentiments.
D’una o altra manera se separen de la bogeria de l’acció per fer les seves intervencions en clau humana i no pas política. Clàudia reflexiona sobre un acte polític, però que pot acabar amb la carrera del governador Pilat, que ja té un destí incert, i conseqüentment amb el confort, o el que és pitjor, la supervivència de la seva família. La Verònicha mostra la barbàrie, l’acarnissament, i la bogeria a la que pot arribar l’espècie humana quan s’abandona al bestialisme. Maria Magdalena te un rol de parella, fidel i compromesa, la que clama al cel i a la terra per la forma com els seguidors, els jutges i els detractors, fins i tot el mateix Déu, han consentit que s’arribés a aquesta situació; és el personatge més coherent i radical en les seves intervencions. I, finalment, Maria, la mare, plora la pèrdua d’un fill, per una injustícia criminal, amb tot el que això representa, arrossegant la impotència i donant dimensió de drama universal a l’obra.

REPARTIMENT
Maria: Noèlia Solé
Verònicha: Rosa M. Caballol
Magdalena: Gemma Llort
Clàudia: Carmina Marsiñach

Monjos: David Mora, Miquel Pol, Pau Solé, Joan Dalmases

Producció: Anna Llort
Composició musical: Daniel Vilarrúbias
Direcció musical: Xesco Grau
Direcció artística: Alba Cuñé
Direcció escènica: Xavier Iglésias

Amb la col·laboració de la Coral Lacetània.