ARXIU COMARCAL DE LA SEGARRA
12.30 i 19 H (9 DE MARÇ)
12 H (10 DE MARÇ)
9 i 10 DE MARÇ
5 €
Venda d'entrades del 25 de febrer al 8 de març a les taquilles del Gran Teatre de la Passió de Cervera, cada dia de 19 a 21h.
   
                  
 

La documentació musical que es conserva a l'Arxiu Històric Comarcal de la Segarra és d'una gran rellevància. En el camp de la música de cambra es conserven obres d'autors que van tenir una gran difusió i circulació per tot Europa (com Haydn, Mozart i Pleyel), juntament amb obres realment molt interessants d'autors catalans que no han tingut el reconeixement que es mereixen.
A través del Quartet Teixidor escoltarem un exemple de cada cas. En primer lloc, el moviment inicial de l'obra de Joseph Haydn que segurament ha gaudit d'una recepció més àmplia per tot Europa: Les Set últimes paraules de Crist a la Creu, op. 51. El seguirà el segon dels sis quartets de Josep Teixidor, escrits a Madrid a finals del segle XVIII i imprescindibles per a entendre la implantació del gènere a la Península Ibèrica. D'aquesta col·lecció de quartets només se'n coneix una única còpia manuscrita que es conserva en aquest Arxiu.