Diversos espais
Durant tot el dia
5 d'octubre
Entrada gratuïta
 
       
 


Aquest concurs nacional, que compta amb el suport de la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, es va iniciar l’any passat a Alforja (Baix Camp), fruit del concurs precedent que ja es realitzava en aquesta localitat.

Enguany, la Federació, juntament amb el Ball de Diables de Cervera Carranquers, ha volgut aprofitar el 25è aniversari de la colla de diables cerverina, així com la Capitalitat de la Cultura Catalana a Cervera, per organitzar aquesta jornada pensada especialment per reconèixer i potenciar el tabal tradicional, instrument de percussió exclusivament realitzat amb una base de fusta i dues membranes de pell tensades amb corda a mà.

La plaça Universitat serà l’escenari principal, on es començarà a les 11 h amb una classe magistral, a càrrec de Gerard Pouget, oberta a tothom que porti un tabal. Seguidament, a les 14.30 h, hi haurà un dinar als patis de la Universitat. Després començarà una cercavila que transcorrerà pel nucli antic i que acabarà de nou a la Universitat, on es batran els tres finalistes escollits pel jurat. S’espera la participació d’unes vuit colles i de més de cent percussionistes.