El Museu de Cervera recupera la revista "Miscel·lania Cerverina" amb estudis sobre la història dels jueus a l'època medieval

L’Auditori de Cervera ha acollit la presentació del nou volum de la revista ‘Miscel·lània Cerverina’, una publicació històrica de caràcter anual, que ara torna a veure la llum després d’un temps sense fer-ho. El número, assumit pel Museu de Cervera, és el 23 i està dedicat a la comunitat jueva a la Cervera medieval. L’acte de presentació està emmarcat en les activitats de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019.

Aquest volum es dedica a la memòria de l’historiador Jaume Riera, un dels màxims especialistes en cultura jueva medieval catalana, membre assessor de la revista, i que va morir l’any passat. L’obra vol ser una eina de recuperació patrimonial a través de la reconstrucció de la vida jueva medieval de la capital de La Segarra, introduint una nova mirada des de l’àmbit etnogràfic.

La directora del Museu de Cervera, comissària de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019 i coordinadora d’aquest volum, Carme Bergés, comenta en el pròleg de la publicació que “la investigació aconsegueix dos objectius estratègics: situar Cervera com un cas d’estudi global de la història dels jueus catalans a l’Edat Mitjana i transcendir la lectura històrica per atorgar-li una nova perspectiva etnogràfica, basada en la quotidianitat”.

 

Seguint l’esperit inherent a Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019, aquest número de ‘Miscel·lània Cerverina’ aprofundeix en la recuperació patrimonial des del rigor i la fonamentació de la recerca i el coneixement previ de la cultura sefardita a l’època medieval. L’habitatge jueu, la població, les formes de vida, l’onomàstica i l’assalt al call jueu de Cervera són alguns dels temes d’estudi a la revista.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació al següent link: Més informació
Configuració