Un passeig per un camp d’ametllers de Cervera dóna el tret de sortida al cicle ‘Diàlegs’

L’artista i fotògraf cerverí Sebastià Caus ha presentat ‘L’ametller, inspiració infinita’, la primera de les activitats del cicle ‘Diàlegs’, que s’inicia el 30 de març i en la qual es reivindica la importància del paisatge de proximitat. La iniciativa dóna continuïtat al projecte ‘Diàlegs amb la Casa Duran’ que, l’any passat va tenir com a protagonista una intervenció realitzada per escolars amb el títol ‘El Museu és una escola’.

En aquest projecte educatiu del Museu de Cervera hi van participar 6 centres escolars de la Segarra, la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL i el Centre de Formació Enric Granados de Ponent i s’ha plantejat un diàleg entre l’educació i el patrimoni.

L’obra, basada en una intervenció de l’artista uruguaià Luis Camnitzer, considerat un dels impulsors de l’art conceptual i responsable del qual s’ha conegut com a ‘gir educatiu’, surt per primera vegada de les parets d’un museu per esdevenir una eina d’aprenentatge pedagògic.

Durant la presentació, l’artista i fotògraf cerverí Sebastià Caus ha explicat ‘L’ametller, inspiració infinita’, el primer diàleg que se celebrarà. En aquest, Caus estableix un diàleg entre els ametllers i el paisatge com a elements que formen part del patrimoni natural de la Segarra. Per fer-lo possible, utilitza imatges de gran format, recursos audiovisuals, obres amb volum i sensacions olfactives.

A l’acte de presentació, que s’ha dut a terme al Museu de Cervera (Casa Museu Duran i Sanpere) i a un camp d’ametllers proper, hi han assistit la directora del Museu de Cervera i comissària de Cervera Capital de la Cultura Catalana, Carme Bergés, el comissari de Cervera Capital de la Cultura Catalana, Marc Comas, i el fotògraf i autor del diàleg ‘L’ametller, inspiració infinita’, Sebastià Caus.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació al següent link: Més informació
Configuració