El Cant de les Completes opta a ser Festa Patrimonial d’Interès Nacional
Coincidint amb la celebració de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019, el Cant de les Completes opta a ser declarat Festa Patrimonial d'Interès Nacional. Així es va fer saber al públic assistent al concert que es va celebrar el 5 de febrer a les 20 hores a l'església gòtica de Santa Maria de Cervera. El cant, que es caracteritza per combinar la música de l'església i l'esperit popular, opta a ser reconegut amb el màxim nivell de protecció previst per part de la Generalitat.

Les Completes són una cantata de caràcter religiós i popular amb un text litúrgic origininari de l'Edat Mitjana i música de la segona meitat del segle XIX. El cant s'interpreta cada 5 de febrer, el dia abans de la festa del Santíssim Misteri de Cervera.

Al Cant, hi prenen part l'orquestra, el cor (a quatre veus mixtes) i els solistes, sota la direcció de Xavier Puig. Els espectadors podran sentir la versió simfònica revisada de les partitures compostes entre 1844 i 1845 pels mestres Joan Pont i Salvador Vidal.

Una celebració amb orígens al segle XVI
La celebració del Cant de les Completes es remunta a l'any 1540. És un text litúrgic de l'Edat Mitjana (l'original es conserva a l'Arxiu Comarcal) i amb música del segle XIX. L'obra està realitzada a partir de cançons de moda de l'època, que incitaven al públic a interpretar-les.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació al següent link: Més informació
Configuració