El patrimoni històric de Cervera a l’exposició ‘Catifes de Ciment. El món de la rajola hidràulica’

Cervera mostrarà l’evolució del patrimoni històric de la població a través de l’exposició ‘Catifes de ciment. El món de la rajola hidràulica’, que s’inaugura al Museu aquest divendres 1 de febrer a les 19 hores. La iniciativa forma part de les activitats de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019. El paviment hidràulic, una tècnica de construcció decorativa i artesanal molt popular des del segle XIX fins a mitjans del segle XX, es pot contemplar a moltes cases senyorials de Cervera. Allà es van utilitzar en els interiors dels habitatges com a símbol d’estatus social.

Un dels exemples més il·lustratius d’aquesta tendència decorativa és la Casa Museu Duran i Sanpere, seu de l’exposició, on les catifes de ciment són un element artístic vinculat a l’ornamentació de l’arquitectura modernista i que fins al dia d’avui fan servir els dissenyadors i arquitectes en les seves construccions. La Casa Museu és l’única casa de les Terres de Lleida que forma part de l’Associació de Cases icòniques de Catalunya.

‘Catifes de ciment. El món de la rajola hidràulica’, 
Inauguració:Divendres 1 de febrer
Hora:19 h
Lloc:Casa Museu Duran i Sanpere (Museu de Cervera)

Dates exposició: De l’1 de febrer al 19 de maig

Horaris:De dimarts a dijous, diumenge i festius de d’11 a 14 h / Divendres i dissabte d’11 a 14 i de 17 a 20 h

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació al següent link: Més informació
Configuració